Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

KAUNEUTTAKAUNEUTTA

VANHEMPAINOHJAUS

 

Lapsi ja nuori kohtaa kehitysvaiheissaan jatkuvasti erilaisia haasteita. Joskus lapsi/nuori tarvitsee omaa terapiaa selviytyäkseen kasvun ja kehityksen mukanaan tuomista haasteita.  Lapsen/nuoren yksilöterapian rinnalla on tärkeätä, että vanhemmat saavat vanhempainohjausta sen ajan, kun lapsi/nuori käy omassa terapiassaan. Vanhempainohjaus on vanhemman /vanhempien omaksi tueksi, jolla mahdollistetaan lapsen terapian onnistuminen ja paras hyöty lapsen psykoterapiasta koko perheelle.

 

Vanhempainohjauksessa käsitellään lapsen ongelmia osana perheen elämäntilannetta. Vanhempainohjannan kautta pyritään parantamaan vanhemman/vanhempien keinoja tukea lapsensa käytöstä arjessa sekä muissa sosiaalisissa ympäristöissä. Työskentelyn keskeinen alue on vanhemman ja lapsen välinen suhde. Terapeutti auttaa vanhempia tunnistamaan lapsen ongelmallista käytöstä, sitä ylläpitäviä tekijöitä ja käytöksen seurauksia. Vanhempien suhdetta lapseen pyritään vahvistamaan sekä löytämään uusia toimintakeinoja kasvatukseen.

 

Vanhempainohjaus toteutuu lapsen terapiaan liittyvän suunnitelman mukaisena. Vanhempainohjaus on pitkäkestoista ja kestää yleensä koko lapsen/nuoren yksilöterapian ajan. Vanhempainohjauksen tiheys sovitaan lapsen hoitoneuvottelussa, jossa on vanhemman/vanhempien lisäksi lasta hoitava lääkäri ja terapeutit. Vanhempainohjaus toteutuu useimmiten 1-2krt/kl. Kriisitilanteissa on mahdollista järjestää tiheämmät tapaamiset. Hoitoneuvotteluja järjestetään lapsen hoitoon osallistuvien henkilöiden ja vanhempien kesken sopimuksen mukaan, yleensä kahdesti vuodessa, jossa arvioidaan lapsen terapian ja vanhempainohjauksen jatko.